Hoe wij ons onderscheiden in de zorg

De zorgsector is enorm belangrijk voor ons allemaal en wij vinden het belangrijk om daar ons steentje in bij te dragen. Echter, met een team van zorgprofessionals hebben we ook gezien hoe we graag zorg willen verlenen. In deze post nemen we jullie mee in hoe wij ons onderscheiden in de zorg.

De kaders van de zorg

We hebben al snel gemerkt dat het stuk wat zorg zo fijn maakt voor cliënten niet alleen het medische deel is, maar juist het menselijke aspect. Bij thuiszorg geldt dit ook erg sterk. 

Op het moment dat er een thuiszorgorganisatie bij een cliënt binnenstapt, draagt de zorgverlener een bepaald vertrouwen om goed werk te verrichten. Daarbij mag niet vergeten worden dat het doel van thuiszorg in veel gevallen is om de cliënt zo lang mogelijk in de eigen woning te kunnen laten wonen. Dit moet echter wel op een veilige en prettige manier gebeuren.

Op dat gebied zien wij veel kansen voor verbetering in de zorg.

Aandacht voor de mens

Zoals veel gepassioneerde zorgverleners, helpen we mensen graag. Dat doen we op manieren die voor ons bekend zijn; thuiszorg, wijkzorg, enzovoorts. Daar gaat nog wel een proces aan vooraf en juist dat proces is waar wij proberen een meerwaarde te leveren aan onze cliënten.

Als een ervaren zorgverlener is het makkelijk om aannames te doen op voorgaande ervaringen, echter blijkt uit de praktijk dat geen twee gevallen gelijk zijn. We zijn ten slotte allemaal individuen. 

Wij zetten ons zo veel mogelijk in aan de voorkant om met behulp van de juiste vragen te komen tot een werkelijk passende zorgoplossing. Als wij mensen met zorgbehoeftes spreken schuiven we ze dus niet in een hokje dat het beste bij ze past (volgens ons), maar luisteren we goed naar de wensen, behoeftes en kaders waarbinnen gewerkt moet worden. Zorg is persoonlijk en persoonlijk werk is, wat ons betreft, maatwerk.

Die extra aandacht is maatgevend voor werken met HAY Zorggroep en daar zijn we trots op. Niet alleen zeer bekwaam zorgpersoneel, maar ook een systeem wat gericht is op de mens en goed resultaat.

Hebt u ervaring met thuiszorgorganisaties? Wat stelt u het meeste op prijs wanneer u met zo’n dergelijke partij in zee gaat? We zijn altijd benieuwd naar meningen van mensen en cliënten om ons heen. Dienstverleningen hebben altijd ruimte voor verbetering – zeker als er sprake is van zulk maatwerk. Als u hierover tips heeft voor ons, of in gesprek wilt om informatie op te vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Aanmelden of informatie opvragen

Wilt u zich of iemand in uw omgeving aanmelden voor onze zorg? Of heeft u een vraag? Vul dan het onderstaande formulier in om contact op te nemen. We komen zo snel mogelijk op uw vraag terug.U kunt er ook voor kiezen om contact op te nemen via de volgende manieren:

Geef een reactie